Ons verhaal

Begonnen als advies in onderhoud

Q3 Concept B.V. is in 1998 gestart met het maken van onderhoudsconcepten en het adviseren van technische diensten. Dit werd gedaan in de nu bekende systemen als Excel en Word en al snel kwam de vraag van onze klanten of we hier ook software voor hadden.

De kennis uit de praktijk

Op die vraag zijn we ingegaan en hebben we een team geformeerd van 3 toenmalige hoofden van technische diensten uit 3 verschillende sectoren, de procesindustrie, de bewerkingswereld en de productie industrie. In deze sessies hebben we de behoefte achterhaald van het inzicht wat men wil hebben als je ’s ochtends binnenkomt over onder andere: “Welke storingen zijn er nog?”, “Welke werk staat gepland?”, “Krijg ik al het geplande werk gedaan” en “Heb ik voldoende voorraad”.

De start van de software

Met de informatie uit deze sessies hebben we een functioneel ontwerp gemaakt en zijn we gestart met de ontwikkeling van een onderhoudsbeheersysteem in Acces, ik spreek over 2007. Al enkele jaren later werd dit met alle opgedane kennis en ervaring opnieuw geschreven in Visual Basic, rond 2009. Daarna hebben we een onderzoek laten doen aar het gebruik van Web-based systemen voor technische diensten, hieruit kwam dat het toen nog 5 jaar zou duren voordat een onderhoudsdienst hiermee aan de slag gaat, de doelgroep was er nog niet klaar voor en internet, wifi etc. was op dat moment niet echt comfortabel.

Naar Web-based

Toch is Q3 Concept gestart met de opzet van een WEB-based maintenance Management systeem en na een onderzoek van talen is gekozen vaan PHP en Javascript, achteraf een zeer goede keuze. Voor de 3e keer is met alle opgedane kennis en ervaring een systeem opnieuw ontwikkeld, de huidige Q3 CRM SAAS oplossing.

Doorontwikkeling

Elke dag wordt er weer gewerkt en ontwikkeld aan de software inmiddels voor een grotere doelgroep en zijn de activiteiten ontwikkeld zoals consultancy, opleidingen en klantrelatiebeheer. Samen met onze huidige klanten wordt het pakket elke dag weer verbeterd en uitgebreid, de kennis ligt nog steeds in de praktijk, zij weten exact wat ze willen en wij kunnen het realiseren! Zo wordt de applicatie doorontwikkeld vanuit technische gedachten en praktijkervaringen.

Nummer 1 in Maintenance software

Inmiddels lopen we voorop in deze sector met als uniek pakket een maintenance management systeem gecombineerd met real-time productie data, AI verwerkt in onze applicatie, algoritmes en machine-learning om voorspelbaar onderhoud te realiseren, onze visie op data & analytics, dé manier om de positie van onze klanten te versterken met een directe kostenbesparing met als onderstaande doelstelling een 5-jarenplan om in 2026 gerealiseerd te hebben.

“Als een bedrijf op zoek gaat naar Maintenance software

is het een logica dat ze bij ons uitkomen”

Kracht door eenvoud

vanuit technische gedachten en praktijkervaring

Onze missie

Door middel van software inzicht geven in het productie- en onderhoudsproces wat leid tot een positieve bijdrage in veiligheid, gezondheid en welzijn van onze klanten.

Onze visie

Wij streven naar lange termijn relaties en een hoge kwaliteit van uw systeem met een enthousiast, kundig en flexibel team.

“Bij Q3 Concept krijg ik de kans om nieuwe ideeën in te brengen waar daadwerkelijk iets mee gedaan wordt.”