Met barcodes en objectcoderingen loopt de identificatie als een rode draad door vrijwel ieder productieproces. Een goede identificatie is cruciaal, omdat het voor duidelijkheid, overzicht en verbetering van het productieproces zorgt. Niet gek dat steeds meer magazijnen met barcode scanners uitgerust worden. Naast het verbeterde productieproces, wordt de voorraad en logistiek er ook nog eens inzichtelijker, sneller en minder foutgevoelig van. Binnen Q3 is het mogelijk om te werken met barcodes. Denkt u hierbij aan de inkooplevering controle, voorraadcontrole, voorraadmutaties, en het opzoeken van magazijnlocaties. Om u van begin tot eind van dienst te zijn, bieden wij vanuit Q3 de juiste barcodeprinters.

Direct vanuit Q3: labels met barcodes en objectcoderingen

Dankzij de Q3 labels met barcodes en objectcoderingen hoeft geen dure designer software aangekocht te worden Het etiket wordt speciaal voor uw onderneming op wens gemaakt door Q3 en afgestemd op de Q3 applicatie.

Magazijn coderen

U herkent het wellicht, de artikelen zijn niet goed gecodeerd of staan niet op de juiste locatie, waardoor producten verwisseld kunnen worden. Het gevolg hiervan zijn onnodige kosten en verloren tijd. Om uw magazijn zo efficiënt mogelijk in te richten, zijn er verschillende mogelijkheden. Eén van deze mogelijkheden is het juist coderen van het magazijn. Dit is belangrijk, omdat het magazijn hierdoor direct een stuk netter en overzichtelijker wordt.

Stickers printen

Bij het gebruik van het Q3 pakket worden er in de loop van de tijd veel artikelgegevens en koppelingen met magazijnen en magazijnlocaties gemaakt. Q3 biedt de mogelijkheid om, eventueel per magazijnlocatie, een complete stickerset van coderingen te leveren. Deze stickers kunnen eenvoudig uitgeprint worden via het Q3 systeem. Vervolgens kunt u niet alleen uw magazijn coderen, maar ook de bakken in uw stellingen. Wanneer een bak een bepaald product bevat, kunt u hier een codering op plaatsen met allerlei gegevens over het product en eventueel een barcode. Op deze manier is alles snel terug te vinden in het magazijn, zonder dat er veel productkennis vereist is.

Real-time inzicht en volledige controle

Q3 biedt de mogelijkheid om inkoopadvies te genereren. Door werkorders te koppelen aan het materiaalverbruik, wordt de voorraad bijgehouden. U wordt automatisch op de hoogte gehouden bij een minimale voorraad, waardoor u precies weet wanneer u moet bijbestellen. Hierdoor wordt er nooit meer misgepakt op voorraad. Q3 creëert inzicht in uw bestelkosten, voorraadvolumes en materiaalverbruik.