Module: Werkorders

In het Q3 onderhoudsbeheersysteem kunnen er per object werkorders worden aangemaakt. Deze werkorders worden gekoppeld aan een object en kunnen onder andere vanuit de boomstructuur worden opgevraagd.


Het is mogelijk om een grote diversiteit aan gegevens in te voeren in een werkorders, waar vervolgens op kan worden geselecteerd en waarvan overzichten kunnen worden gegenereerd. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om in de planning alleen de werkorders weer te geven van één monteur, zodat een monteur alleen zijn eigen geplande werkorders ziet op een bepaalde dag.

Door het vermelden van een uitvoerdatum op een werkorder wordt de werkorder direct weergegeven in de planning. Door het vermelden van een planduur in de werkorder, weet de monteur hoeveel tijd er beschikbaar is voor de uit te voeren onderhoudswerkzaamheden.


Het is tevens mogelijk om bestanden te koppelen aan een werkorder welke van toepassing zijn op een werkorder. Denkt u hierbij aan werkinstructies of foto’s van de uit te voeren onderhoudswerkzaamheden.


Tijdens of na het uitvoeren van de onderhoudswerkzaamheden kunnen de bestede werkuren worden geboekt in het werkorder. Eventuele reisuren kunnen ook in het werkorder worden geboekt.


Wanneer blijkt dat de geplande onderhoudswerkzaamheden toch meer tijd in beslag nemen en eventuele andere werkzaamheden in gevaar dreigen te komen, dan kan een werkorder heel gemakkelijk worden verschoven naar een ander moment of worden ondergebracht bij een andere monteur.


Vanuit de tablet of smartphone kunnen de bestede uren ook realtime worden geboekt.


Aangezien wij diverse klanten bedienen met het Q3 onderhoudsbeheersysteem welke werkzaam zijn in de voedingsmiddelenindustrie, hebben we als extra aanvulling een optie voedselveiligheid toegevoegd aan het systeem. Hierbij blijft de voedselveiligheid ook tijdens het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden gewaarborgd.


Benieuwd naar de inhoud van andere modules en opties, ga naar De modules.
Indien u graag een geheel vrijblijvende presentatie wenst van het Q3 onderhoudsbeheersysteem, ga naar Contact.

1Optisport
2Philips
3VDL
Bosch
Eneco