Module: Planning

In de planning komen de diverse facetten van het Q3 onderhoudsbeheersysteem samen, zodat er snel en effectief een juiste planning gemaakt kan worden.

Door de ingevoerde verlofregistratie en werktijden van de diverse monteurs is vanuit de planning direct inzichtelijk welke monteurs beschikbaar zijn voor het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden.

Doordat het preventief onderhoud op structurele basis wordt gepland, is men in staat een goede gecombineerde planning te maken van preventieve en correctieve onderhoudswerkzaamheden en kunnen storingen en stilstand tijden worden teruggedrongen tot een minimum. Dit draagt bij aan een verhoging van de productiviteit.

Het afgestemd magazijnbeheer zorgt dat alle benodigde materialen voor het uitvoeren van de onderhoudswerkzaamheden tijdig aanwezig zijn.

Middels een overzichtelijk planbord kunnen alle onderhoudswerkzaamheden worden gepland binnen de beschikbare kaders van personen, middelen, etc. Een aanzienlijke kosten- en tijdsbesparing op diverse gebieden.


Weergave van de planning

De planning kan worden weergegeven in een week-, maand- of jaarplanning.


Week planbord


Maand planbord


Jaar planbord


Planbord per monteur

Het is tevens mogelijk om de planning per monteur op te vragen, zodat een onderhoudsmonteur alleen zijn eigen werkorders ziet. De flexibele weergave van het planbord zorgt dat elke individuele gebruiker díe informatie kan opvragen die voor hem van toepassing is.


Capaciteitsplanning

De capaciteitsplanning geeft weer welke ruimte er is voor het uitvoeren van de diverse onderhoudswerkzaamheden. In deze planning worden gesignaleerde afwijkingen weergegeven, zodat onhaalbare onderhoudswerkzaamheden tijdig herpland kunnen worden.


Benieuwd naar de inhoud van andere modules en opties, ga naar De modules.
Indien u graag een geheel vrijblijvende presentatie wenst van het Q3 onderhoudsbeheersysteem, ga naar Contact.

1Optisport
2Philips
3VDL
Bosch
Eneco