Volg ons op:

Informatie aanvragen
Nieuws

Winst in administratie

Kostenbesparingen
De meeste bedrijven hanteren wel een onderhoudsconcept of een meerjarenplan voor het beheer van het preventieve onderhoud op het machinepark, de installaties of de productielijnen. Door goed om te gaan met dit concept zijn direct kostenbesparingen mogelijk. Eén van deze besparingen kan het herzien van de keuze van TAO (frequenties) naar GAO (meten) zijn. Ook wanneer het risico van falen relatief groot is ten opzichte van de kosten van meten en het tijdstip van functieverlies goed voorspelbaar is, wordt gekozen voor deze methode. Door het op regelmatige basis vastleggen van meetresultaten (bijvoorbeeld bedrijfsuren) is de gebruiksintensiteit zichtbaar. Bij het bereiken van de vooraf vastgestelde gebruikseenheden wordt overgegaan tot actie op een object. Deze actie leidt doorgaans weer tot preventief onderhoud. Wanneer deze meetresultaten in een geautomatiseerd systeem worden vastgelegd, kan de software een inschatting maken van een verwachtte eerstkomende onderhoudsactie. Gelijktijdig met het vastleggen van de meetresultaten is het nuttig een inspectielijst te hanteren om een extra status vast te stellen van het object, bijvoorbeeld status op veiligheids- of milieuaspecten.

 

Objecten
Bij het nalopen van meerdere objecten is het besparend om de metingen onder te brengen in een “route”. In deze route ligt de volgorde vast van de na te lopen objecten met daarbij de benodigde tijd per object of per route. Een onderhoudsbeheersysteem biedt de mogelijkheid deze “losse metingen” te bundelen tot één “werkorder” met per object een inspectielijst. Zijn alle objecten in de complete route akkoord, dan kan op routeniveau met één handeling de werkorder worden afgerond. Dit geeft winst in adminstratie waarbij toch de registratie op het object zelf vastligt. Op object niveau kan bij een probleem een “vervolgactie” worden aangemaakt. Doordat het mogelijk is om mobiel te werken en via PDA of GSM te registreren, kan tijdens het constateren, direct de vervolgactie worden vastgelegd om automatisch per email door te sturen naar de verantwoordelijke van de afdeling. Een hoofd TD of veiligheidskundige van het bedrijf is nu online op de hoogte. Door deze oplossing is winst ontstaan in communcatie-uren, veiligheid en milieu. 

Meer informatie over de Q3 Maintenance Software?

Informatie aanvragen
Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google
Spotify
Consent to display content from Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from Sound
Informatie aanvragen